De beste Babymoon bestemmingen

Hé, toekomstige mama! Je hebt vast en zeker wel al eens gehoord over een honeymoon, maar wist je dat er tegenwoordig ook “babymoons” bestaan? Het is een term die oorspronkelijk uit de Verenigde Staten komt, maar ook steeds populairder wordt in Europa.


Wat is een babymoon?

Moest je jezelf deze vraag stellen: het antwoord is erg simpel. Een babymoon is een vakantie waar je een laatste keer in alle rust met je partner kan genieten voordat je kleine mensje arriveert. Eens je kleintje er is wordt het namelijk wat lastiger om te reizen. Het is dus erg fijn er nog eventjes met z’n tweeën tussenuit te gaan. Verder is een zwangerschap ook een periode waarin je genoeg rustmomenten moet nemen. Een babymoon inplannen lijkt dus een goed idee, toch?


Wat zijn de beste babymoon bestemmingen✈️?

Op deze vraag zochten wij voor jou een antwoord. We hebben speciaal voor jou een lijst opgesteld met enkele prachtige bestemmingen:


Barcelona

Lig jij graag rustig op het strand te zonnen, maar wilt je partner liever de stad ontdekken? Dan is Barcelona de ideale babymoon bestemming! Naast het kilometers lange strand, de groene heuvels en de vele wandelpromenades met erg gezellige terrasjes, vallen er nog vele activiteiten te beleven. Verder is Barcelona maar twee uurtjes vliegen. Ideaal, want als toekomstige mama zit je natuurlijk niet te wachten op een te lange vlucht.Ibiza

Niet ver van de eerste bestemming hierboven, maar toch een heel andere beleving: Ibiza. Ibiza staat misschien bekend als the place to be voor een feestje, maar heeft zo veel meer te bieden dan dat. De prachtige stranden, het azuurblauwe water, de leuke hippiemarkten en lekkere restaurants. Kortom: de ideale bestemming om nog eventjes helemaal tot rust te komen samen met je partner.


Kroatië

Budgetvriendelijk en korte vlucht: de ideale babymoon bestemming? Wij denken van wel! Kroatië heeft erg veel te bieden. Als je op zoek bent naar afwisseling tussen beeldschone stranden, pittoreske dorpjes, de mooiste culturele steden, haventjes, verbluffende natuur en een heerlijk klimaat ben je hier op de juiste plaats!Cyprus

Dit eiland is een super leuke bestemming als je geen probleem hebt om wat langer op het vliegtuig te moeten zitten. Als je op zoek bent naar een veelzijdige vakantie is dit the place to be. Van prachtige natuur tot heerlijke cuisine en mooie culturele bezichtigingen, er is hier voor ieder wat wils.
Waar moet je rekening mee houden?

Hieronder vind je een korte oplijsting van enkele handige tips die we je willen meegeven:

  • Babymoons zijn niet voor iedereen hetzelfde (niet elke vrouw ervaart zwangerschap op dezelfde manier). Je zult dus moeten afwegen wat voor jou het beste is en het beste bij jouw situatie past.
  • Het tweede trimester van je zwangerschap is de beste tijd voor een Babymoon.
  • Lees de regels voor het zwanger vliegen goed door voordat je je babymoon vakantie boekt. Iedere vliegmaatschappij hanteert namelijk andere regels.  
  • Boek een korte vlucht: dit is vaak nog goed vol te houden met een bolle buik. 
  • Een verre bestemming wordt afgeraden vanwege het zika virus. Wil je toch graag ver reizen, bespreek dit dan tijdig met je huisarts. 


- 09/03/2022


Bron: vakanties.nl

De beste Babymoon bestemmingen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x